Zo af en toe ben ik niet aanwezig in de dienst omdat ik voor mijn werk een bereikbaar- heidsdienst heb. Ik hoef dan niet op mijn werkplek te zijn maar zit op zondagmorgen gewoon thuis achter mijn computer met de telefoon naast me. Tot nu toe was deze bereikbare dienst alleen ’s avonds en in de weekenden tot 23:00. Binnenkort zal hier waarschijnlijk ook een nachtelijke bereik- baarheid bijkomen. Je zult begrijpen dat ik en veel van mijn collega’s, niet echt vrolijk worden van dit vooruitzicht. Het idee om in je slaap gestoord te worden en aan het werk te moeten is niet echt aantrekkelijk.

De telefoon opnemen zal nog wel lukken maar of ik op zo’n nachtelijk uur in staat ben op een goede manier met mensen in contact zijn? Ik ben dan wel beschikbaar maar ben ik ook echt bereikbaar? Natuurlijk vraag je je ook af wie er belt midden in de nacht en of dit echt niet op een ander tijdstip zou kunnen?

Dit alles herinnerde mij aan een vers in de Psalmen waar staat geschreven: ”de Here sluimert niet en slaapt niet” (Ps. 121:4) God is dus dag en nacht bereikbaar! We kunnen altijd en overal naar Hem toe gaan en met hem communiceren.

Wat een wonderbaarlijke God hebben wij toch. Hij zit niet vast aan plaats of tijd en kennelijk is zijn verlangen om met ons te communiceren zo groot dat hij altijd beschikbaar is! Als je hem probeert te bereiken krijg je geen voicemail die zegt: “helaas zijn wij momenteel niet bereikbaar” maar heb je direct contact: “Ik ben er en zal er altijd zijn voor jou!” Je kunt dus altijd van deze hulplijn gebruik maken. De vraag is of we dit ook doen?

Als we behoefte hebben onze omstandig- heden beter te begrijpen is het zo makkelijk om een beroep op een vriend(in) of familielid

te doen, of misschien gewoon iets te what’s-appen, iets online te posten online of een beetje rond te surfen op het web. Ik zou je aan willen moedigen om God beter te leren

kennen. Praat met de Heer alsof hij je beste vriend(in) is en vraag om meer te kunnen begrijpen van zijn liefde en wie Hij is. Je kunt alles bij Hem brengen, alles vragen, voor jezelf of voor een ander. We begrijpen misschien niet half hoe krachtig gebed is maar het is waarschijnlijk één van de grootste voorrechten die wij hebben als christenen. Door gebed nodigen we God uit om in onze situatie te komen en met ons aan het werk te gaan. We worden partners met God, wat wij niet kunnen kan Hij wel.

Wat fantastisch om te weten dat God op zo’n manier met ons op wil trekken.

Laten we elkaar aanmoedigen om zelf ook beschikbaar en bereikbaar te zijn voor Hem.

Ik word ineens enthousiast over deze “hemelse” bereikbaarheidsdienst. Ik zeg “ja” tegen dit partnerschap met onze hemelse vader! Hij is de onuitputtelijk bron, niks is onmogelijk bij Hem en wat een vreugde om deel uit te mogen maken van Zijn plan. We verwachten het dan namelijk niet van onszelf, maar van Hem.

“Houd vast aan de liefde van God en blijf de goedheid verwachten van onze Here Jezus Christus, die u het eeuwige leven schenkt”. Judas 1:21

Eveline Vrijenhoek Huisgroep leider